Ska du sälja din bostad?

Genom att anpassa vad vi gör för varje enskilt objekt så ordnar vi smidiga och effektiva bostadsaffärer. Låt oss hjälpa dig med din.

Som en lokal aktör i Karlskrona så känner vi marknaden. Vi vet vad som fungerar, vilka förutsättningarna är – och därmed vad vi ska göra för att skapa en bra försäljning. Vi använder oss till exempel alltid av homestyling och anordnar ofta privata visningar, eftersom det ger intressenter det lugn och ro de behöver för att hitta hem, helt enkelt.

Vårt mål är självklart att få ut högsta möjliga pris för din bostad. Samtidigt ska du hela tiden veta vad som händer, ha koll på processen och känna dig nöjd med allt vi gör. Då blir det en bra affär. Första steget inför en försäljning är ett möte i bostaden du ska sälja, och utifrån det så lägger vi upp en plan för att hur vi bäst går vidare.

Läs gärna mer om de olika stegen i processen nedan – och hör ännu hellre av dig! • 1. Möte med oss på plats i din bostad
  Första steget är att vi kommer ut och tittar på din bostad. Vi vill såklart även träffa dig som säljare och få en inblick i hur du vill att vårt samarbete ska fungera. Vi kommer informera om hur vi arbetar och göra en värdering av din bostad. Inför en försäljning är värderingen alltid kostnadsfri.
 • 2. Offert
  Dagen efter vi besökt din bostad kommer du skriftligen få en offert. Vi informerar där om innehållet i vår helhetstjänst, värdet på din bostad och vad det kommer kosta för dig som säljare att sälja din bostad med oss.
 • 3. Förmedlingsuppdrag
  När vi tillsammans kommit överens om hur försäljningen av din bostad ska gå till undertecknas ett förmedlingsuppdrag.
 • 4. Homestyling
  Inför din försäljning ordnar vi en homestyling där en professionell homestyling-konsult kommer ut och förbereder inför fotografering för att bilderna som ska sälja ditt hem blir så bra som möjligt. Det är alltid de små detaljerna som gör skillnaden.
 • 5. Proffsfotograf
  Er bostad kommer fotograferas av en professionell fotograf. Bilderna som senare kommer marknadsföra ditt hem kommer vara verklighetstrogna och visa ditt hem från dess bästa sida.
 • 6. Besiktning
  Vi rekommenderar att ni som säljare gör en överlåtelsebesiktning av er bostad innan försäljningen påbörjas. Detta för att du som säljare ska få en klar bild av fel och brister som finns i huset och för att en köpare ska veta vilka fel och brister dem kan förvänta sig på huset.
 • 7. Informations inhämtning
  Här är det dags för dig som säljare att börja arbeta på riktigt. Som säljare har du upplysningsplikt och ska därför besvara en färdigformulerad frågelista samt göra en driftkostnads-kalkyl.
 • 8. Marknadsföringsmaterial
  Vi lägger mycket fokus på att få din bostadspresentation helt perfekt innan den publiceras på marknaden. Därför håller vi nära kontakt med dig som säljare innan bostaden publiceras.
 • 9. Bostadsmagasin
  Foton och information om din bostad läggs sedan in i en objektbeskrivning. Innan vi skickar iväg objektbeskrivningen till tryckeriet ska du som säljare självklart få möjlighet att tycka till om innehållet. Den färdiga objektbeskrivningen delas sedan ut till alla spekulanter.
 • 10. Marknadsföring
  Din bostad publiceras på vår Hemsida, Hemnet och Booli. Vi anpassar alltid vår marknadsföring efter dina önskemål.
 • 11. Visning
  Vi arbetar alltid med tidsbokade, personliga och informella visningar. Vi är alltid pålästa och engagerade. Vi ser det som en självklarhet att dem som kommer på visning ska få tid, både att i lugn och ro gå runt i er bostad men även ställa frågor till mäklaren.
 • 12. Budgivning

  Vi arbetar med öppen budgivning vilket innebär att spekulanter lämnar sitt bud till fastighetsmäklaren som sedan löpande redovisar alla bud till säljaren och till de övriga budgivarna. Budgivningslista lämnas alltid ut till köpare och säljare vid kontraktsskrivning.

  Enligt lag behöver säljaren inte sälja till budgivaren som lagt det högsta budet. Detta kallas fri prövningsrätt. Det är först när både köpare och säljare undertecknat kontrakt som din bostad är såld. Innan dess är mäklaren skyldig att informera dig som säljare om alla bud som kommer in.

 • 13. Kontrakt

  När budgivningen är avslutad och en överenskommelse mellan köpare och säljare har ägt rum är det dags för kontraktsskrivning. Muntliga överenskommelse när det gäller fastighetsaffärer är inte bindande. Säljare, köpare och mäklare träffas för att gå igenom kontraktet och reda ut eventuella oklarheter.

 • 14. Tillträde
  Tillträdet av din bostad är när överlåtelsen sker. Detta sker alltid efter överenskommelse mellan säljare och köpare. Mäklaren bokar in tid med bank, köpare och säljare. På tillträdesdagen ska likvidavräkning, köpebrev och mäklarjournal undertecknas. Alla handlingar som hör till fastigheten samt nycklar ska här överlämnas till köparen.

Läs också

Om oss

Om oss

Mäklarbyrå Louise L består av oss och våra samarbetspartners, och tillsammans hjälper vi köpare att hitta hem i den bostad du vill sälja.

Läs mer
Köpa

För er som ska köpa en bostad

Funderar du på att köpa en ny bostad? Kontakta oss om du vill få förstklassig service.

Läs mer

Kontakta oss

Louise L

Ge oss ditt nummer så återkommer vi så snart vi kan!

Eller ring: 0455 - 188 10

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Louise L

Nyfiken på tjuvkik objekt?

Fyll i dina uppgifter och din fråga nedan och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Louise L

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!