Trossö / Drottninggatan 42A

Drottninggatan 42A

68 kvm

3 rum

Utgångspris: 1 895 000 kr
 

Budgivning

Budgivningen har ej startat. Kontakta mäklaren för att lägga bud.

Utgångspris

1 895 000 kr
 

Visningar

Tisdag 13/6 kl 15:15 - 15:45
Onsdag 21/6 kl 16:00 - 16:30
Visningsanmälan
 

Detaljer

 • Rumsbeskrivning
  Renoveringar i lägenheten 1999 renovering av badrum i samband med stambytet 2005 Ny spis (enligt märkning) 2014 Ny kyl och frys 2018 Renovering och målning av rumsytor och innerbågar på fönster 2018 Parkettgolv i vardagsrum och sovrum. Tarkett Ek tjocklek 14 mm 2022 Parkettgolv i hall, kök och klädkammare RAW Ek tjocklek 14 mm 2022 El, komplettering med fler vägguttag, Nya Renova uttag och brytare 2022 Ny köksblandare
  Hall
  Vi välkomnas in till en trevlig hallmiljö med fint trägolv (2022) och vita väggar. Gott om plats för förvaring och avhängning av ytterkläder i en stor klädkammare.
  Badrum
  Från hallen nås bostadens badrum, sandfärgad våtrumsmatta och våtrumstapet. Badrummet är inrett med wc, handfat, spegelskåp med belysning och duschhörna.
  Kök
  Från hallen nås köket med vita luckor och matchande vita kakelplattor på väggen ovan vit bänkskiva och diskbänk i rostfritt stål med bänkskivan i ljus laminat. Köket är utrustat med spis/ugn (Electrolux), fläkt (Wasco), samt kyl/ frys. Köket rymmer även matplats. Här ligger trägolv och väggarna är vita.
  Sovrum 1
  Trivsamt sovrum som även här bjuder in med fint parkettgolv av annat slag som möter vita väggar. Gott om plats för dubbelsäng och plats för förvaring längs med väggen mot vardagsrummet. Rikligt med ljusinsläpp genom fönsterpartier i två väderstreck och utgång till stor balkong i öster med havsutsikt!
  Vardagsrum
  Vidare öppnar lägenheten upp med ett stort och luftigt vardagsrum. Härligt ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier och samtliga fönster vetter mot söder. Här finns gott om plats för större soffgrupp och mot köket finns plats för matbord. Mellan kök och vardagsrum finns utgången till den sköna balkongen som vetter i soligt söderläge! Här bjuds på många soltimmar större delen av dagen och perfekt plats att avnjuta sommardagarna på.
  Sovrum 2
  Genom pardörrarna öppnar lägenheten upp med ännu ett sovrum, idag används detta som ett allrum. Fint parkettgolv och vita väggar.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1936
  Fönster
  2-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Ventilation insp.
  OVK genomfördes 2019
  Energideklarerades
  2019-04-03
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  E
  Energiprestanda
  115 kWh/m² och år
 • Förening
  Namn
  HSB BRF Psilander
  Allmänt om föreningen
  Huset byggdes 1936 och är därmed en av stadens äldsta bostadsrättsföreningar som enda sedan det stod klart fortfarande är under HSB:s regi. Det är en relativt liten men väldigt mysig och hemtrevlig förening med sina 27 lägenheter. Centralt beläget i ett härlig område med nära till skolor, parker, affärer mm, såväl som kommunikationer av olika slag att ta sig någon annanstans. HSB BRF Psilander bildades år 1936. Föreningen äger och förvaltar byggnaden på fastigheten. Föreningen har mycket låg skuldsättning och den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Sydost, vilket innebär att en medlemskapsavgift tillkommer som ny medlem i föreningen. Denna kostnad är 500 kronor. Det tillkommer även en pantsättningsavgift på 525 kr till föreningen vid belåning av denna bostadsrätt.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via Comhem där basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via stadsnätet
  Parkering
  Parkering för motorcykel finns på tomten. Det finns gott om parkeringsmöjligheter i området med boendeparkering via Easypark.
  Renoveringar
  Sedan föreningen startade har följande större åtgärder senast genomförts: 1981 - Ny fasad, stålplåt samt byte av räcken på balkonger 1996 - Nya ytterbågar, fönster 1998 - Installation fjärrvärme 1999 - Stambyte 2002 - Omdragning av el 2004 - Bredbandsinstallation 2005 - Total stamrensning 2007 - Byggt nytt miljörum och cykelrum 2008 - Renovering av tvättstugor 2010 - Nya lägenhetsdörrar 2010 - Byte av lägenhets-, vind- samt källardörrar 2011 - Relining stammar 2011 2014 - Renovering tak 2019 - Renovering/uppfräschning av källarutrymmen 2019 - lordningställande av nytt styrelserum ca 2019 - OVK och genomgång och rensning av ventilationskanaler 2021 - Färdigställande av nytt övernattningsrum 2022 - Byte av maskinpark i tvättstugan 2022 - Översyn av eventuella åtgärder av samtliga fönster 2022 - Tvättning av fasad 2022 - Föreningen har placerat ut fuktsensorer i kök. Föreningen utför och planerar följande åtgärder: 2023 - Översyn samt utförande av eventuella åtgärder av sockel
  Ekonomi
  Föreningen har mycket låg skuldsättning, skulden per kvadratmeter ligger på 1 290 kr. Föreningens ett ett lån: Bank: Handelsbanken Ränta: 1,19 % Bindningstid: 2022-01-07 Belopp: 1 565 000 kr
  Gemensamhetsutrymmen
  Tvättstuga och torkrum i källaren. Cykelförråd och miljösortering i separat hus på gården. Trevlig uteplats med grill och möbler.
  Gård
  Gemensam uteplats.
  Överlåtelseavgift
  1 313 kr betalas av säljare
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Juridisk person
  Ej angiven
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  Avgiften höjdes 2023-01-01 efter att ha varit oförändrad under flera år.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Lgh nummer
  39-303-3-4-5
  Boarea
  68 kvm
  Avgift
  4 737 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv.
  Andel i föreningen
  5,57922%
  Andel av årsavgift
  5,57922%
  Reparationsfond
  95 kr
  Total driftskostnad
  379 kr/mån
  El: 289 kr/mån
  Elförbrukning: 539 kWh
  Försäkring: 90 kr/mån
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Observera att driftkostnaderna kan variera beroende på förbrukning och antal personer i hushållet.
 • Balkong
  Dubbla balkonger!
 • Dokument
 • Allmänt

  Text brf

 

Fakta

Pris
1 895 000 kr
Adress
Drottninggatan 42A
Bostadstyp
Bostadsrätt
Rum
3 rok
Boarea
68 kvm
Våning
2 av 4
Avgift
4 737 kr/mån
Byggår
1936
Utgångspris:
1 895 000 kr
Trerummare med havsutsikt och dubbla balkonger.
Trea i sann funkisanda med havsutsikt och dubbla balkonger! Upplev charmen i en av stans äldsta föreningar med originaldetaljer från 1930-talet. Genomgående trägolv, pardörrar och generös takhöjd ger hemmet en klassisk och stilfull atmosfär. Bostaden erbjuder ett stort och ljust kök med plats för matbord, vardagsrum med stora fönsterpartier ut mot parken, två rymliga sovrum där det ena används som allrum. Utöver detta erbjuds två balkonger i olika väderstreck. Den östra balkongen nås från sovrummet, här kan du njuta av havsutsikten och följa Aspöfärjans tur i skärgården, från vardagsrummet nås den södra balkongen, här blickar du istället ut över grönskande parkytor och kan njuta av många soltimmar större delen av dagen. Läget är utmärkt. Nära till affärer, restauranger, caféer och allmänna kommunikationer, samtidigt som det är ett lugnt läge med en grönskande park.

Karta

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Louise L

Nyfiken på tjuvkik objekt?

Fyll i dina uppgifter och din fråga nedan och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Louise L

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!