Vi hjälper köpare att hitta hem i den bostad du vill sälja

Louise L Fastighetsmäklare
  • Drottninggatan 46, 37133 KARLSKRONA
  • 073-250 25 25
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Louise L Symbol Inv

För er som ska köpa en bostad

Att hitta sin nya drömbostad kan vara både spännande och klurigt. Som köpare är det mycket man ska tänka på och vi finns här för att hjälpa och vägleda dig genom hela processen.

Funderar du på att köpa en ny bostad? Kontakta oss om du vill få förstklassig service. Vårt telefonnummer är 073-250 25 25.

1 Jakten efter ditt nya hem

Vi vill hjälpa dig med jakten att hitta ny bostad. Kontakta oss för att berätta vad Du söker så ska vi hålla ögonen öppna. Ni kan även hålla koll på vår hemsida.

2 Värdering och uppstart av er befintliga bostad

När du letar ny bostad är det viktigt att förbereda sin egen försäljning för att processen ska bli så smidig som möjligt. Kontakta oss så kommer vi ut och gör en fri värdering av din bostad.

3 Finansiering

Att ha den finansiella delen klar redan när du börjar leta bostad gör att du har ett stort försprång inför kommande budgivning. Vi har goda kontakter med låneinstitut som kan hjälpa dig att ansöka om lånelöfte mm.

4 Visning

Vi arbetar alltid med tidsbokade visningar. Detta för att kunna ge dig bästa möjliga service på plats i bostaden. Vi vill att du i lugn och ro ska kunna gå runt och titta på din blivande bostad. Mäklaren finns alltid på plats för att ge all information du behöver.

5 Undersökningsplikt

En bostad säljs alltid i befintligt skick vilket innebär att fel och brister i fastighet kan finnas. Du har som köpare undersökningsplikt som innebär att du ska ha undersökt bostaden innan du undertecknar kontrakt.

6 Budgivning

Vi arbetar med öppen budgivning vilket innebär att spekulanter lämnar sitt bud till fastighetsmäklaren som sedan löpande redovisar alla bud till säljaren och till de övriga budgivarna. Budgivningslista lämnas alltid ut till köpare och säljare vid kontraktskrivning. Enligt lag behöver säljaren inte sälja till budgivaren som lagt det högsta budet. Detta kallas fri prövningsrätt. Det är först när både köpare och säljare undertecknat kontrakt som kontraktet är bindande. Innan dess är mäklaren skyldig att informera säljaren om alla bud som kommer in.

7 Kontrakt

När budgivningen är avslutad och en överenskommelse mellan köpare och säljare har ägt rum är det dags för kontraktsskrivning. Muntliga överenskommelse när det gäller fastighetsaffärer är inte bindande. Säljare, köpare och mäklare träffas för att gå igenom och underteckna kontraktet.

8 Tillträde

Tillträdet av din bostad är när överlåtelsen sker. Detta sker alltid efter överenskommelse mellan säljare och köpare. Mäklaren bokar in tid med bank, köpare och säljare. På tillträdesdagen ska likvidavräkning, köpebrev och mäklarjournal undertecknas. Alla handlingar som hör till fastigheten samt nycklar ska här överlämnas till dig som köparen.

Kontakta oss gärna

Louise Larsson

Fastighetsmäklare

073 250 25 25

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  • Drottninggatan 46, 37133 KARLSKRONA
  • 073-250 25 25
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.