Sjuhalla / Sjuhallavägen 10

Sjuhallavägen 10

270 kvm

 

Budgivning

Budgivningen har ej startat. Kontakta mäklaren för att lägga bud.

Utgångspris

8 995 000 kr
 

Visningar

Inga planerade visningar. Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

 

Detaljer

 • Rumsbeskrivning
  ENTRÉ
  Vi välkomnas in genom den pampiga trädörren som redan här avslöjar att detta hus är något utöver det vanliga. Här sätter vi skorna på ett snyggt stengolv som sträcker sig genom hela hallen och även ett steg upp där boningen börjar. Precis här, intill entrén finns en eldstad och gott om plats för umgänge. Bjälkarna i taket ger oss direkt en känsla av att fastigheten har anor långt tillbaka i tiden.
  SOVRUM
  Vi fortsätter in till nästa del, där möts vi av husets första sovrum. Ett rum med karaktär där balkar i taket är synliga och ett massivt trägolv ligger under fötterna. Här är det fönster i två väderstreck som skapar ett enormt ljusinsläpp.
  KONTOR
  När vi går in till nästa rum möts vi av det som idag används som kontor. Här ryms det gott och väl ett skrivbord och annat möblemang om så önskas. Även här möts vi av de vackra bjälkarna i taket.
  TVÄTTSTUGA
  Vidare in kommer vi till husets tvättstuga. Modernt utrustat med tvättmaskin, torktumlare och praktisk diskho. Här är det plastmatta på såväl golv som väggar.
  DUSCH/WC
  Bottenvåningen rymmer dusch/wc. Här sitter vitt kakel på väggarna och på golvet ligger det en våtrumsmatta. Nedervåningens duschrum skapar möjlighet till gästlägenhet, generationsboende eller varför inte tänka längre, Bed and Breakfast?
  PANNRUM
  Här på bottenvåningen finns stort pannrummet där en fungerande pelletsbrännare sitter. För er kännedom: det senaste året har huset endast värmts upp av el.
  ENTRÉ
  Här intill möter vi husets andra entré från husets norrsida. Här ligger återigen snyggt stengolv som följer genomgående i de både entréerna. Här finns även praktisk möbel för ytterkläder.
  KÖK
  Nedervåningens kök har vita skåpsluckor och är modernt utrustat med spis, ugn, fläkt, kyl och frys, diskmaskin (osäker på funktionen) samt vask. Här återkommer det massiva trägolvet.
  SOVRUM
  Intill köket finns ytterligare ett sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Här är det fönster i två väderstreck samt en dörr in till bottenvåningens vardagsrum. Här finns altandörren ut till en av husets verandor med underbar utsikt över den parkliknande trädgården. På golvet ligger återigen det massiva trägolvet.
  SOVRUM
  Om vi går tillbaka till köket och svänger höger så når vi ytterligare ett sovrum. Detta är ett fantastiskt sovrum med härliga ytor för både dubbelsäng och sängbord. Detta sovrum är utsmyckat med en vacker kakelugn och på golvet ligger det massivt trägolv.
  VARDAGSRUM
  Till sist når vi nedervåningens vardagsrum. Här är det fönster i två väderstreck samt altandörr ut till verandan i väster med helt magisk utsikt ut över den parkliknande trädgården. Kakelugnen och trägolvet gör verkligen att vardagsrummet får den där exklusiva känslan. Här finns det gott om plats för soffgrupp, bokhylla och annat möblemang om så önskas.
  TRAPPHALL
  När vi tagit oss upp för den ståtliga trätrappan nås vi först av en mäktig och välkomnande trapphall. Precis ovanför trappan vid fönstret i öster passar det perfekt med ett cafébord med tillhörande stolar. Här finns fina detaljer såsom valv i väggen och stukaturer till dörrkarmar. Genomgående genom hela våningsplanet ligger det ett massivt trägolv.
  SOVRUM
  Direkt ovanför trappan och till höger ligger övervåningens master bedroom. Här är härlig ytor för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt övrigt möblemang om så önskas.
  BADRUM
  Genom det stora sovrummet når vi husets största badrum. Här är det kakel på väggarna och klinkers på golvet. Här finns dubbla handfat, speglar, dusch och wc-stol.
  BIBLIOTEK
  Om vi går tillbaka ut i trapphallen och går rakt fram kommer vi till husets bibliotek. Inspirerande rum med stor bokhylla som sträcker sig över hela långsidan. Här står idag en pampig soffgrupp med tillhörande soffbord samt ett cafébord intill fönstret åt öster.
  SALONG
  Vidare in i huset når vi den fantastiska salongen som stäcker sig över hela kortsidan i väster. Ett enormt ljusinsläpp från fönster i hela tre väderstreck och en otroligt fin kakelugn pryder som ett smycke i rummets mitt. Här ifrån är det fantastisk utsikt ut över ängar och hav. Från salongen kommer vi ut till husets andra fantastiska veranda som sträcker sig över husets hela västersida. Härifrån är det vidslång utsikt med soligt sydvästläge.
  MATSAL
  I fil intill salongen ligger matsalen där det finns plats för stort matsalsbord och övrigt möblemang. Här finns ett fönster åt söder som skapar ett enormt ljusinsläpp.
  KÖK
  Genom trapphallen når vi husets andra kök, det stora lantköket. Ett enormt rum med både modern och klassisk utrustning. Direkt slås man av ljusinsläppet från fyra stora fönster i två väderstreck och det stora matbordet som stor mitt i rummet. Till vänster är sitter en fantastisk vedspis med tillhörande öppen eldstad. Välskött köksutrusning med härliga arbetsytor och gott om utrymme för köksförvaring. Köket är även utrustat med stor spis med tillhörande fläkt, kyl och frys, diskmaskin, ugn och vask.
  WC
  I trapphallen finns även praktisk gäst-WC.
  VIND
  En trappa upp finns husets tvådelade vind som sträcker sig över hela bostadsytan. Idag finns det mängder med förvaringsyta och förrådsdelar. Här finns enorm potential för att skapa mer boyta om så önskas.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  2 ½-plansvilla
  Byggnadsår
  Tidigt 1600-tal
  Byggår, kommentar
  Ombyggnadsår 1820
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Stenfot med källardel och betongplatta
  Fönster
  Kopplade fönster med spröjs
  Tak
  Tegel
  Uppvärmning
  Vattenburet system med pellets + eldstäder + el
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Energideklarerades
  2022-06-09
  Energideklaration
  Utförd
  Energiklass
  D
  Energiprestanda
  92 kWh/m² och år
  Fastighetsbeteckning
  Vrängö 1:7

  Övrigt

  Lusthus - Vackert äldre lusthus som ligger längst ner i den fantastiska trädgården. Gul panel precis som huset och tegelpannor på taket. Lekstuga - För de små finns en mysig lekstuga med en veranda. Jordkällare 1 - Här finns det oändliga möjligheter. Stor härlig jordkällare där det andas en blivande vinkällare. Jordkällare 2 - Mindre jordkällare med gott om plats för förvaring. Fiber indraget 2017 - Målat om hela huset utvändigt och renoverat lusthuset. 2016 - Renoverat husets båda verandor. 1990-1991 - Renoverades fastigheten efter en gammal bild för att få tillbaka hur det såg ut när det byggdes. Den äldre karaktären bibehölls samtidigt som man skapade en modern bostad. De tidigare ägarna har själva skrivit att de ville skapa ett modernt livsrum i kök och badrum. Det finns fantastiska detaljer att studera då dörrar och fönsterfoder återskapats efter gamla bilder.
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Sjuhallavägen 10
  Postnummer
  37331
  Ort
  Nättraby
  Område
  Sjuhalla
  Kommun
  Karlskrona
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  47 113 kr/år
  Uppvärmning: 22 602 kr/år
  VA: 6 179 kr/år
  Renhållning: 2 880 kr/år
  Väg, samf.: 1 400 kr/år
  Försäkring: 13 752 kr/år
  Sotning: 300 kr/år
  Beräknat antal pers
  1
  Taxeringsvärde
  2 300 000 kr
  Summa pantbrev
  3 530 000 kr
 • Tomt

  Typ av tomt

  Parkliknande trädgård

  Tomtyta

  5830 kvm

  Övrigt

  Vacker parktomt där det rycktas om att tidigare ägare från en svunnen tid tagit med sig växter hem från sina sjöresor. Här finns häckar, olika fruktträd, kastanjeträd, syrener, akaciaträd, bärbuskar och mycket mer. Här finns även en fint planerad gårdsplan och damm med stenläggning.

  Uteplats

  Till huset finns flera uteplatser såsom två fantastiska verandor i sydväst, stensatt uteplats utanför entrén och även ett altandäck intill det fantastiska lusthuset. I trädgården finns flera fantastiska ställen att sätta sig på och bara koppla av.
 • Övrigt
  Historia Gustaf Sheldon ägde gården mellan 1820-1857. Han fick sitt namn Gustaf efter Gustaf den III, som vid sitt besök i Karlskrona den 28 september 1784 inte bara var närvarande vid dopet, utan och själv bar fram pojken. Anledningen till hedersbetygelsen var att Gustaf var äldste sonen i en skeppsbyggardynasti som gjort den svenska flottan stora tjänster i över ett sekel. Man kan säga att han var en kändis redan som liten och att hans framtid redan då var utstakad. Man hade förhoppningar om att han skulle bli en stor skeppsbyggare. Så blev också fallet. En senare ägare är Konteramiralen Christian Adolf Virgin som är känd därför att han genomförde den första världsomseglingen med ett svenskt örlogsfartyg. Resan tog hela 22 månader med totalt 349 besättningsmän. Herrgården som då hette Stora Vörta döpte han om till Hjalmarsberg efter namnet på sin äldsta son Hjalmar. Sheldon byggde om huset till en präktig herrgård. Från den stora altanen kan man verkligen njuta av den vida utsikten. Naturligtvis skulle den flotta herrgården omges av en stor parkliknande trädgård. Antikvarie Ivar Wenster har påpekat att det känns som parken och de pastorala omgivningarna hänger ihop, som om parken är en del av landskapet. Erik Björnberg- Vandring bland sjöofficerarnas gårdar En intressant frågeställning är, hurvida Sheldon byggde ett nytt hus, eller om det i stället rörde sig om förbättringar av 1600-talets byggnation. Ett påstående säger - " se, jag ska säga löjtnanten, att den här byggnaden uppfördes först av Sheldon. Jag var ju barnfödd på Stora Vrängö här näst intill, så jag såg ju när den byggdes. Och inte för att jag vill säga något, men nog var det kronans stämpel på allt timret - Jag såg det ju själv - och inte för att jag vill säga något, men nog byggdes det också av kronans folk på söndagarna." En av detaljerna som utfördes var den speciella takkonstruktionen med intryck från Sheldons skeppsbyggarkunskap där han lät dra ut taket så pass långt ut från fönstren på den översta våningen så den förhindrar solstrålarna från att lysa in i byggnadens rum. Uppgifterna i beskrivningen är korrekta till säljarens bästa kännedom.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Sjuhalla ligger lugnt och härligt inbäddad i grönska och hav med riktig landetkänsla. Sjuhalla badplats, båtbryggor osv ligger bara runt hörnet. Trots detta har man otroligt nära till närservice och bra kommunikationer in till såväl Karlskrona som Ronneby.
  Kommunikation
  In till både Karlskrona och Ronneby finns goda bussförbindelser från Nättraby. Från både Karlskrona och Ronneby går det direkttåg till till Köpenhamn. Närmsta flygplats är Ronneby flygplats som ligger ca 23 km från Nättraby och tar ca 20 minuter med bil.
  Närservice
  I Nättraby finns två bra välutrustade matbutiker, vårdcentral, vägkrog, gym, padelhall och mycket mer. I Nättraby finns även en omtyckt gundskola 1-9.
 • Dokument
 • Allmänt

  Text övriga

 

Fakta

Pris
8 995 000 kr
Adress
Sjuhallavägen 10
Bostadstyp
1-familjs friliggande villa
Rum
10 rok
Sovrum
4
Boarea
270 kvm
Fastighet
Vrängö 1:7
Tomtarea
5830 kvm
Byggår
Tidigt 1600-tal
Förbesiktad
Ja
Utgångspris:
8 995 000 kr
Porten till Sjuhalla!
Känn historiens vingslag när vi nu saluför porten till Sjuhalla! "Just vid själva vägkröken, där efter Vrängö Sjuhallavägen svänger i en 90-graders vinkel, ligger anrika Hjalmarsberg. På något vis får förbipasserande en förnimmelse av att just här börjar Sjuhalla". I varje fall radar husen upp sig på ömse sidor vägen och bildar på så sätt en sällsam entréport så skriver Erik Björnberg - Vandring bland sjöofficerarnas gårdar. Magnifik herrgårdsbyggnad med havsutsikt där det sägs att huset är byggt med timmer som bär kronans stämpel. Vacker byggnad i två plan där många praktiska utrymmen finns på nedervåningen medans den sociala umgängesdelen finns en trappa upp. Varsamt renoverat med känsla för detaljer för att återskapa dess original. Redan i entrén möts man av en pampig träport som avslöjar att fastigheten har anor från långt tillbaka i tiden. En svunnen tid följer genom hela byggnaden med exklusiva detaljer såsom kakelugnar, massiva trägolv, pardörrar mm. Här är det endast fantasin som sätter gränserna, perfekt bostadshus med eventuell uthyrningsdel eller varför inte Bed and Breakfast? Här finns badrum och kök på båda planen samt en tvådelad oinredd vind. Fastigheten erbjuder en underbar parkliknande trädgård där omgivningarna hänger ihop, som om parken är en del av landskapet runt omkring. En gammal amiralsgård som måste upplevas! Varmt välkommen på privatbokade visningar!

Planritningar

Karta

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Louise L

Nyfiken på tjuvkik objekt?

Fyll i dina uppgifter och din fråga nedan och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Louise L

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!