Vi hjälper köpare att hitta hem i den bostad du vill sälja

Louise L Fastighetsmäklare
  • Drottninggatan 46, 37133 KARLSKRONA
  • 073-250 25 25
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Louise L Symbol Inv

Ska du sälja din bostad?

Genom att anpassa vad vi gör för varje enskilt objekt så ordnar vi smidiga och effektiva bostadsaffärer. Låt oss hjälpa dig med din.

Som en lokal aktör i Karlskrona så känner vi marknaden. Vi vet vad som fungerar, vilka förutsättningarna är – och därmed vad vi ska göra för att skapa en bra försäljning. Vi använder oss till exempel alltid av homestyling och anordnar ofta privata visningar, eftersom det ger intressenter det lugn och ro de behöver för att hitta hem, helt enkelt.

Vårt mål är självklart att få ut högsta möjliga pris för din bostad. Samtidigt ska du hela tiden veta vad som händer, ha koll på processen och känna dig nöjd med allt vi gör. Då blir det en bra affär. Första steget inför en försäljning är ett möte i bostaden du ska sälja, och utifrån det så lägger vi upp en plan för att hur vi bäst går vidare.

Läs gärna mer om de olika stegen i processen nedan – och hör ännu hellre av dig!

1 Möte med oss på plats i din bostad

Första steget är att vi kommer ut och tittar på din bostad. Vi vill såklart även träffa dig som säljare och få en inblick i hur du vill att vårt samarbete ska fungera. Vi kommer informera om hur vi arbetar och göra en värdering av din bostad. Inför en försäljning är värderingen alltid kostnadsfri.

2 Offert

Dagen efter vi besökt din bostad kommer du skriftligen få en offert. Vi informerar där om innehållet i vår helhetstjänst, värdet på din bostad och vad det kommer kosta för dig som säljare att sälja din bostad med oss.

3 Förmedlingsuppdrag

När vi tillsammans kommit överens om hur försäljningen av din bostad ska gå till undertecknas ett förmedlingsuppdrag.

4 Homestyling

Inför din försäljning ordnar vi en homestyling där en professionell homestyling-konsult kommer ut och förbereder inför fotografering för att bilderna som ska sälja ditt hem blir så bra som möjligt. Det är alltid de små detaljerna som gör skillnaden.

5 Proffsfotograf

Er bostad kommer fotograferas av en professionell fotograf. Bilderna som senare kommer marknadsföra ditt hem kommer vara verklighetstrogna och visa ditt hem från dess bästa sida.

6 Besiktning

Vi rekommenderar att ni som säljare gör en överlåtelsebesiktning av er bostad innan försäljningen påbörjas. Detta för att du som säljare ska få en klar bild av fel och brister som finns i huset och för att en köpare ska veta vilka fel och brister dem kan förvänta sig på huset.

7 Informations inhämtning

Här är det dags för dig som säljare att börja arbeta på riktigt. Som säljare har du upplysningsplikt och ska därför besvara en färdigformulerad frågelista samt göra en driftkostnads-kalkyl.

8 Marknadsföringsmaterial

Vi lägger mycket fokus på att få din bostadspresentation helt perfekt innan den publiceras på marknaden. Därför håller vi nära kontakt med dig som säljare innan bostaden publiceras.

9 Bostadsmagasin

Foton och information om din bostad läggs sedan in i en objektbeskrivning. Innan vi skickar iväg objektbeskrivningen till tryckeriet ska du som säljare självklart få möjlighet att tycka till om innehållet. Den färdiga objektbeskrivningen delas sedan ut till alla spekulanter.

10 Marknadsföring

Din bostad publiceras på vår Hemsida, Hemnet, Blocket och Bovision. Vi anpassar alltid vår marknadsföring efter dina önskemål.

11 Visning

Vi arbetar alltid med tidsbokade, personliga och informella visningar. Vi är alltid pålästa och engagerade. Vi ser det som en självklarhet att dem som kommer på visning ska få tid, både att i lugn och ro gå runt i er bostad men även ställa frågor till mäklaren.

12 Budgivning

Vi arbetar med öppen budgivning vilket innebär att spekulanter lämnar sitt bud till fastighetsmäklaren som sedan löpande redovisar alla bud till säljaren och till de övriga budgivarna. Budgivningslista lämnas alltid ut till köpare och säljare vid kontraktsskrivning. Enligt lag behöver säljaren inte sälja till budgivaren som lagt det högsta budet. Detta kallas fri prövningsrätt. Det är först när både köpare och säljare undertecknat kontrakt som din bostad är såld. Innan dess är mäklaren skyldig att informera dig som säljare om alla bud som kommer in.

13 Kontrakt

När budgivningen är avslutad och en överenskommelse mellan köpare och säljare har ägt rum är det dags för kontraktsskrivning. Muntliga överenskommelse när det gäller fastighetsaffärer är inte bindande. Säljare, köpare och mäklare träffas för att gå igenom kontraktet och reda ut eventuella oklarheter.

14 Tillträde

Tillträdet av din bostad är när överlåtelsen sker. Detta sker alltid efter överenskommelse mellan säljare och köpare. Mäklaren bokar in tid med bank, köpare och säljare. På tillträdesdagen ska likvidavräkning, köpebrev och mäklarjournal undertecknas. Alla handlingar som hör till fastigheten samt nycklar ska här överlämnas till köparen.

Kontakta oss gärna

Louise Larsson

Fastighetsmäklare

073 250 25 25

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  • Drottninggatan 46, 37133 KARLSKRONA
  • 073-250 25 25
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.